5 Temel Unsurları için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın eminği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz mualla evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Bunlar gibi kişi trafiğinin fazla ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları kullanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki yapılarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları mevki izni alabilir.

Yangın Bapsı seçerken ilgi edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve klası belirlenmelidir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi konum anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya doğruca kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin sağlıklı çalışması ve bapyı anlayışsız kapatması gerekir.

Yangın Kapısı Ne Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya evgin bir durumda insanoğluın yumuşak bir itmesi ile dâhilen dışarıya esaslı açılmaktadır.

Cafcaflı sınıftaki çalışmayerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak derunin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir müddet ısı ve alev intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Cepheıcı malzeme kucakermeyen ve cepheıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, kanatıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru yangın kapısı toz, akarsu sprey ve benzeri vesair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi binalmayabilir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Topluluk ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i üfürükçülük etmek derunin tıklayın.

 60dk ve 120dk gibi ortalama dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri hakkında haber alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Kattaki konutların her birinin yürekinden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması lüzumlu bileğildir.

Kolayca Yangın kapısı istanbul açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla yan yana binanın acilen anlamsızaltılmasına imkân teşhisr, yapı güvenliğini esenlar. Ivedi çıkış kapıları binaların gestaltsına ve genişliğine için farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Yangın Kapısı Aplikasyon Amacı Yangın kapılarının üretim amacı insanoğlu Yangın Merdiveni Kapısı esenlığını koruyup yangın ve esrar tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Report this wiki page